¡HALE! Hablar y leer, literatura y más...

Een dag voor praters, lezers en lopers

¿qué? Een Spaanstalige dag, op een groene plek in het centrum van Nederland.
Workshops, waarin je inspiratie krijgt om voor jou toegankelijke literatuur te (gaan / blijven) lezen in het Spaans. Afwisselende dinámicas en samen oplopen in het Spaans. Na het succes van de eerste twee HALE-dagenin 2018, nu een derde, in een sfeervol fort van de Waterlinie.


‘hablar caminando, abril 2018’

¿para quiénes, nivel? Voor wie zijn Spaans pratend en lezend levend wil houden.
Ieder die enige ervaring heeft met het lezen van verhalen of romans in het Spaans of die dat graag wil gaan doen en minimaal niveau B1 van het ERK beheerst, kan meedoen. Ook meer gevorderden kunnen deelnemen.
Deelnemers uit Nederland en omgeving zijn welkom.

contenido Twee interactieve talleres, over twee korte romans en een kort verhaal, gekozen mede op basis van de leeswensen en -ervaringen van de deelnemers. Je wisselt leeservaringen uit en/of laat je inspireren om nieuwe titels te gaan lezen.
Er is een ‘feria de libros’en een conversatiewandeling waarbij je je zintuigen gebruikt en ‘buiten het boekje’ praat, geholpen door de cadans van het lopen.

tu preparación Ter voorbereiding van deze dag lees je minimaal een kort verhaal en voorbeeldfragmenten uit de romans, dit materiaal krijg je ruim tevoren toegestuurd. Het doorlezen hiervan (bestuderen hoeft niet) duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

la profe Marjanne Haitsma (conTactoSpaans leren), bevoegd docente Spaans en kenner van Spaanstalige literatuur. Vanuit haar jarenlangeervaring als docente Spaans, ook buiten het leslokaal, weet ze hoe belangrijk een ontspannen en plezierige sfeer is om voortgang te boeken bij het spreken.
En hoe nuttig het is om vaak en veel in contact te zijn met niet-schools Spaans. Door te lezen bijvoorbeeld.

más info Aanvang:10.30 uur; einde rond 16.00 uur.
Plaats: Fort WKU, Lange Uitweg 42A, 3999 WL Tull en’t Waal(t.z.v. Houten) www.fortwku.nl
Het fort heeft parkeergelegenheid; voor wie met OV komt organiseren we pooling vanaf Houten.
Groepsgrootte: 9 -12deelnemers. Prijs: €54 / € 59, tijdens / na vóórinschrijvingsperiode. Inbegrepen: koffie/ thee, lesmateriaal en gesprekstips.

Zie voor actuele info de Nieuwspagina, of bel / mail: tel. 06-11223325 / info@contactospaans.nl