¡HALE! Hablar y leer, literatura y más...

Een dag voor praters, lezers en lopers

¿qué? Een Spaanstalige dag, op een groene plek in het centrum van Nederland.
Workshops, waarin je inspiratie krijgt om voor jou toegankelijke literatuur te (gaan / blijven) lezen in het Spaans. Afwisselende dinámicas en samen oplopen in het Spaans. Na het succes van de eerste HALE-dag in het lentegroen, nu één in de herfstkleuren.


‘hablar caminando, abril 2018’

¿para quiénes, nivel? Voor wie zijn Spaans pratend en lezend levend wil houden.
Ieder die enige ervaring heeft met het lezen van verhalen of romans in het Spaans of die dat graag wil gaan doen en minimaal niveau B1 van het ERK beheerst, kan meedoen. Ook meer gevorderden kunnen deelnemen.
Deelnemers uit Nederland en omgeving zijn welkom.

contenido Twee interactieve talleres, over een kort verhaal en een hedendaagse roman, gekozen mede op basis van de leeswensen en -ervaringen van de deelnemers. Centraal staat een kort toegankelijk verhaal en voorproefjes uit een korte roman. We bespreken tips en trucs om literatuur leesbaar te maken en te houden. Je wisselt leeservaringen uit en/of laat je inspireren om nieuwe titels te gaan lezen. Tussendoor een conversatiewandeling over een landgoed met eeuwenoude bomen, moestuinen en kruidentuinen, waarin je je zintuigen gebruikt en 'buiten het boekje' praat, geholpen door de cadans van het lopen.

tu preparación Ter voorbereiding van deze dag lees je minimaal een kort verhaal en voorbeeldfragmenten uit de roman, dit materiaal krijg je ruim tevoren toegestuurd. Het doorlezen hiervan (bestuderen hoeft niet) duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

la profe Marjanne Haitsma (conTacto Spaans leren), bevoegd docente Spaans en kenner van Spaanstalige literatuur. Vanuit haar jarenlange ervaring met Spaans, ook buiten het leslokaal, weet ze hoe belangrijk een ontspannen en plezierige sfeer is om voortgang te boeken bij het spreken. En hoe nuttig het is om vaak en veel in contact te zijn met niet-schools Spaans. Door te lezen bijvoorbeeld.

más info Aanvang:10.30 uur; einde rond 16.00 uur.
Plaats: Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25A, 3971 PA Driebergen; www.kraaybeekerhof.nl
Er is ruime parkeergelegenheid; met een bushalte op 5 loopminuten afstand.
Groepsgrootte: 8-10 deelnemers. Prijs: bij aanmelding vóór 1 oktober 2018 betaal je € 49, daarna € 54.
Inbegrepen: koffie / thee, lesmateriaal en gesprekstips.

Zie voor actuele info de Nieuwspagina, of bel / mail: tel. 06-11223325 / info@contactospaans.nl