NIEUWS & STARTDATA

NIEUWSBRIEF
Wie zich aanmeldt voor de digitale Nieuwsbrief van conTacto, is tijdig op de hoogte van vóórinschrijvingstermijnen (met de daarbij behorende lagere prijzen) en nog beschikbare plaatsen in de (mini)groepjes Spaans in Houten en op de literatuurzaterdagen in voor- en najaar.

¡HaLe! Día de hablar y leer, literatura y más, 1 april 2023
Een Spaanstalige zaterdag vol inspiratie om toegankelijke Spaanstalige literatuur te gaan / blijven lezen.
Minimaal niveau B1, ook meer gevorderden kunnen meedoen.
Zaterdag 1 april 2023, van 10.15 tot 16.30 uur, Fort Vreeswijk, Nieuwegein.
Kleinschalig (ongeveer 8 deelnemers); prijs v.a. 72,50 euro, afhankelijk van het moment van aanmelding.
De volgende HaLe bijeenkomst vindt plaats op een zaterdag in het najaar van 2023.
Infoblad en aanmeldingsformulier aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief.
Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

UN PLACER: HABLAR Y LEER, 'samen oplezen', conversación y más, vanaf 3 febr. 2023, per keer te boeken
Plezier in lezen en spreken, je Spaans begrijpelijker en correcter maken. Een serie van 5 workshops aan de hand van toegankelijke korte verhalen van hedendaagse Spaanstalige schrijvers en bijbehorende video's, die je tevoren leest en bekijkt. Vrije conversatie, samen praten over deze verhalen, aan de hand van gevarieerde vragen en opdrachten. Interactieve werkvormen, constructieve feedback. Ambities, belangstelling en leervragen van de deelnemers staan centraal. De voertaal is Spaans.
In Houten, niveau B1; 3 - 6 deelnemers; eens per ongeveer 3 weken op vrijdagmiddag.
Infoblad aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief. Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

RELATOS, DIÁLOGOS y MÁS, plezier (her)vinden bij het spreken, lezen en schrijven van het Spaans, v.a. 27 jan. 2023, per keer te boeken
Sprekenderwijs je Spaans begrijpelijker en correcter maken. Een serie van 5 workshops aan de hand van toegankelijke korte verhalen van hedendaagse Spaanstalige schrijvers en bijbehorende video's, die je tevoren leest en bekijkt. Vrije conversatie, samen praten over deze verhalen en hierop geïnspireerde korte dialoog- en andere schrijfopdrachten. Interactieve werkvormen, constructieve feedback op je spreken en schrijven. Ambities, belangstelling en leervragen van de deelnemers staan centraal. Voertaal Spaans.
In Houten, niveau B2, 3 – 6 deelnemers; eens per ongeveer 2 weken op vrijdagmiddag.
Infoblad en aanmeldingsformulier aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief. Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

SPAANS MET DE MENSEN VAN SAN JUAN (Sp. Pyr.): , 2-8 en 9-15 juli 2023
Ben je (ooit) bezig (geweest) met Spaans leren, al dan niet bij conTacto? En wil je je Spaans in Spanje in de praktijk brengen / ophalen, onder deskundige begeleiding? Dat kan jaarlijks in juli, in een gastvrij dorp in de Spaanse Pyreneeën: San Juan de Plan (prov. Huesca).
Organisatie en uitvoering: collega-docent Roberto Serrano; ook andere bewoners van San Juan de Plan werken mee aan het programma. Een effectieve en aangename manier om je spreekvaardigheid op hoger peil te brengen en de mensen gemakkelijker te verstaan.
Instapniveau A1 (Con Gusto 1 uit of vergelijkbaar). Familie en andere reisgenoten kunnen mee en vakantie houden in deze schitterende omgeving.
Lees meer over Spaans met de mensen van San Juan (foto's, indrukken deelnemers, etc.)
Nadere info via roberto@fabirol.com en via 00.34.609764410 en in Nederland via Marjanne Haitsma 06-11223325.

Ojo: Wie dit bijzondere dorp San Juan de Plan nader wil leren kennen: zie ¡AQUÍ HAY VIDA! Mujeres y hombres de San Juan y el valle de Chistau sobre su vida y futuro. En entrevistas con estudiantes de español nos cuentan una maestra, una música, un artista de la madera y un campesino, para solo nombrar a algunos, del futuro, de esperanza, de ganas de vivir en el medio rural. Sus historias van acompañadas por fotos actuales e históricas y una introducción sobre la historia de las últimas décadas del pueblo.
100 páginas y 80 fotos inéditas, redactadas por R. Serrano y otros, 19,50 euro (excl. gastos envío) te bestellen via Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl.

 

boek omslag