NIEUWS & STARTDATA

NIEUWSBRIEF
Wie zich aanmeldt voor de digitale Nieuwsbrief van conTacto, is tijdig op de hoogte van vóórinschrijvingstermijnen (met de daarbij behorende lagere prijzen) en nog beschikbare plaatsen in de (mini)groepjes Spaans in Utrecht en Houten en op de literatuurzaterdagen in voor- en najaar.

°HALE! Día de hablar y leer, literatura y más , 23 nov. 2019
Een Spaanstalige zaterdag op een mooie locatie in het centrum van Nederland.
Na het succes van de eerste drie HALE-dagen, nu weer één op het bosrijke landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Samen oplopen in het Spaans en workshops waarin je inspiratie krijgt om te (gaan / blijven) lezen in het Spaans. Minimaal niveau B1, ook meer gevorderden kunnen meedoen.
Zaterdag 23 november 2019, van 10.30 - 16.30 uur, kleinschalig (9-12 deelnemers); prijs 54 / 59 euro bij aanmelding tijdens / na vóórinschrijvingsperiode. Infoblad en aanmeldingsformulier aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief. Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

UN PLACER: HABLAR Y LEER, 'samen oplezen', conversación y más, start 13 september 2019
Plezier in lezen en spreken, je Spaans begrijpelijker en correcter maken. Een serie van 5 workshops aan de hand van toegankelijke korte verhalen van bekende Spaanstalige schrijvers die je tevoren leest en evt. beluistert. Vrije conversatie, samen praten over deze verhalen, aan de hand van gevarieerde vragen en opdrachten. Interactieve werkvormen, constructieve feedbak. Ambities, belangstelling en leervragen van de deelnemers staan centraal; de voertaal is Spaans.
In Houten, niveau A2 (spreken) en B1 (lezen); 3-6 deelnemers; eens per ongeveer 3 weken op vrijdagmiddag.
Infoblad en aanmeldingsformulier aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief. Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

RELATOS Y DIÁLOGOS, plezier (her)vinden bij het spreken, lezen en schrijven van het Spaans, start 26 sept. 2019.
Sprekenderwijs je Spaans begrijpelijker en correcter maken. Een serie van 5 workshops aan de hand van toegankelijke korte hedendaagse verhalen die je tevoren beluistert en leest. Vrije conversatie, samen praten over deze verhalen en hierop geïnspireerde korte dialoog- en andere schrijfopdrachten. Interactieve werkvormen, constructieve feedback. Ambities, belangstelling en leervragen van de deelnemers staan centraal; de voertaal is Spaans.
In Utrecht, niveau B2, 4-6 deelnemers; eens per ongeveer 2 weken op donderdagavond.
Infoblad en aanmeldingsformulier aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief. Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

CUÉNTAME: samen op verhaal komen met je Spaans, start 12 sept. 2019.
Losse, maandelijkse talleres voor zelfstudeerders, waarin je gericht feedback krijgt bij het spreken van het Spaans en adviezen bij je zelfstudie. Calentar motores, vrij spreken, ook over alledaagse zaken, intercambio a.d.h.v. een gemeenschappelijk gelezen of beluisterd toegankelijk lied, verhaal- of filmfragment, en practicar más: oefenen met onderdelen waar je tegenaan loopt met je zelfstudie. Je eigen inbreng hierbij is essentieel. Geen cursusverplichting, je kunt per keer beslissen of je deelneemt. Voertaal Spaans.
In Houten, niveau rond A2, 3-6 deelnemers; eens per maand op donderdagmiddag.
Infoblad en aanmeldingsformulier aan te vragen via de digitale Nieuwsbrief. Nadere info ook rechtstreeks bij Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl

SPAANS MET DE MENSEN VAN SAN JUAN (Sp. Pyr.): 7 - 13 of 14 - 20 juli 2019
Ben je (ooit) bezig (geweest) met Spaans leren, bij conTacto of elders? En wil je je Spaans in Spanje in de praktijk brengen / ophalen, onder deskundige begeleiding? Dat kan jaarlijks in juli, in een gastvrij dorp in de Spaanse Pyreneeën: San Juan de Plan (prov. Huesca).
Organisatie en uitvoering: collega-docent Roberto Serrano; ook andere bewoners van San Juan de Plan werken mee aan het programma. Een effectieve en aangename manier om je spreekvaardigheid op hoger peil te brengen en de mensen gemakkelijker te verstaan.
Instapniveau A1 (Con Gusto 1 uit of vergelijkbaar). Familie en andere reisgenoten kunnen mee en vakantie houden in deze schitterende omgeving.
Lees meer over Spaans met de mensen van San Juan (foto's, indrukken deelnemers, hoe er te komen, etc.)
Nadere info en aanmelding via Pirelingua Info ook via info@pirelingua.com en in Nederland via Marjanne Haitsma 06-11223325 en Mirella Rothengatter, taalschool Espalmía in Deventer, 06- 17682771.
Ojo: Wie dit bijzondere dorp San Juan de Plan nader wil leren kennen:
onlangs verscheen °AQUIć HAY VIDA! Mujeres y hombres de San Juan y el valle de Chistau sobre su vida y futuro.
En entrevistas con estudiantes de español nos cuentan una maestra, una música, un artista de la madera y un campesino, para solo nombrar a algunos, del futuro, de esperanza, de ganas de vivir en el medio rural. Sus historias van acompañadas por fotos actuales e históricas y una introducción sobre la historia de las últimas décadas del pueblo.
100 páginas y 80 fotos inéditas, redactadas por R. Serrano y otros, 19,50 euro (excl. gastos envío)

te bestellen via Marjanne Haitsma, tel. 06-11223325, info@contactospaans.nl.

boek omslag